czwartek, 1 maja 2014

Teraz dość łatwy przepis:
Kurczak z warzywami
Potrzebujemy:
1.Bukiet warzyw z Hortexu , mrożony - opakowanie foliowe kwadratowe w kształcie , a na obrazku widać dokładnie krążki marchewki
2.Piersi z kurczaka pokrojone na kawałki, przyprawione gyrosem i usmażone
3.Sos:majonez + jogurt naturalny + pieprz ziołowy + czosnek roztarty na papkę z solą
Proporcje dobieram "na oko" majonezu i jogurtu np. 50% na 50% a czosnku według uznania minimum  2 ząbki.
Jak zrobić?:
Bukiet warzyw gotujemy w wodzie z odrobiną soli,piersi smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu.Wszystko ciepłe wykładamy na półmisek i polewamy sosem.
Do półmiska wrzuciłam najpierw warzywa,na to mięso,na to sos-bez mieszania.
Jeśli chodzi o podgrzewanie tego dania lub przygotowanie na tzw. później to myślę, że można podgrzewać ale oczywiście bez sosu.
Czosnek z praski jest gruby.Ja siekam na desce,solę i miażdżę płaską stroną noża.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz