środa, 23 kwietnia 2014

Cześć robimy teraz:
łososia z Patelni ;-)
  trudność: łatwe
czas:


Aromatyczny łosoś z patelni - SKŁADNIKI:

  • 4 kawałki łososia
  • pół cytryny
  • łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • oliwa z oliwek
  • kilka gałązek koperku

Aromatyczny łosoś z patelni - PRZYGOTOWANIE:

Ryby myjemy, w razie możliwości wyjmujemy co większe ości. Osuszamy rybę ręcznikiem papierowym i skrapiamy sokiem z cytryny po stronie bez skórki. Następnie solimy każdy kawałek także tylko od strony bez skórki. Odstawiamy rybę na pół godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy rybę stroną bez skórki do dołu. Na dużym ogniu przypiekamy ją na rumiano (3 minuty) następnie przewracamy rybę na stronę ze skórką, posypujemy wierzch koperkiem, przykrywamy pokrywką patelnię i smażymy rybę pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 minut. Podajemy, smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz